instruktörer

Cherie

R-10 är Cheries dans covergrupp och är hennes grund till K-pop dans. Gruppen har uppträtt på olika event i Sverige, vunnit den preliminära tävlingen till ‘K-Pop World Festival’ i Sverige år 2018 och 2020, tagit tredje pris på samma tävling år 2019. R-10 har också vunnit ‘Kpop Danceoff’ i Göteborg senare samma år.

Under hennes resa till Sydkorea har hon, tillsammans med dansgruppen, medverkat i s.k. gatubusking. Cherie har varit en intruktör hos K-Dance by KNS sedan starten av våra kurer under hösten 2015. Idag håller hon i ett flertal klasser hos oss, bland annat Nivå 4 som är K-Dance by KNS officiella dansgrupp.

Hon är ett stort fan av musiken från YG artister, men hennes favoritgrupper är ATEEZ, HIGHTLIGHT och VIXX..

Favorit K-pop koreografi: ’The Real’ ATEEZ

Bunny

Bunny har dansat K-pop under de senaste 10 åren. Han passerade första rundan av audition hos SM Entertainment, men valde att inte fortsätta processen pga personliga skäl.

Han var en av medlemmarna i dans covergruppen Seven Angels K.W Band i 7 år. Under 2021 joinade han som en aktiv medlem i dansgruppen R-10.

Listan på K-pop grupper som Bunny gillar är lång, men här kommer några av hans favoriter: Girls’ Generation, f(x), SHINee, Super Junior, EXO, T-ARA, TWICE, ITZY, BLACKPINK, Red Velvet.

Favorit K-pop koreografi: Into the New World’ – Girls’ Generation

Josefin

redan som barn har Josefin ägnat mycket tid till dans, men hon började dansa till K-pop under 2012. Hon skrev upp sig till den avancerade klassen hos K-Dance by KNS år 2015 och dansade hos oss till våren 2019. I början av samma år blev hon även en medlem av dansgruppen R-10.

Tillsammans med gruppen har hon kommit trea på den svenska preliminära tävlingen till K-Pop World Festival år 2019, vunnit på ‘Kpop Danceoff’ senare samma år samt fått första plats på ‘K-Pop World Festival On Digital Platforms 2020’. Förutom tävlingarna har hon erfarenhet av att uppträda på olika event med R-10, såsom på Korean Culture Festival, Omayacon och Unicon.

Josefin har dansat mest till killdanser, men hon är även duktig på tjejdanser. Hon är ett hardcore fan av Stray Kids, dock föredrar hon dansstilar som är liknande vad grupperna TXT och ONEUS levererar pga deras eleganta men ändå powerful danssteg.

Favorit K-pop koreografi: ’No Air’ – The Boyz, and ’To Be Or Not To Be’ – ONEUS

Nana

Nana är medlem i dansgruppen R-10. Hon har medverkat i olika K-Pop danstävlingar under de senaste åren. Hennes dansgrupp fick tredje plats på den svenska preliminära ‘’K-pop World Festival’ 2019 samt vunnit år 2018 och 2020 på samma tävling. Nana och hennes grupp har även deltagit och vunnit ‘Kpop Danceoff’ under 2014.

Hon har även erfarenhet som dansare till ‘Talang Sverige’ och tävlat inom freestyle, jazz & funk i Ukraina där hon kom till semi-finalen.

Favorit koreografi: ’Speechless’ – Jay Kim (1Million choreography)

Natalie

Natalie har dansat så länge hon kan minnas och har sin grund inom olika stilar, såsom ballet och street. Hennes intresse för K-pop startade 2007 som brinner lika starkt idag! Som Josefin joinade hon vår avancerade klass till K-Dance by KNS och stannade hos oss till våren 2019.

Hon passerade första rundan till on-site audition hos Pledis Entertainment 2017. Idag är hon medlem av dansgruppen EVL, som uppträder och tävlar då och då.

Natalie är ett stort fan av K-pop i helheten och lyssnar på många olika grupper, där hennes favoritgrupper är Seventeen och NCT. Hon är alltid inspirerad och lär sig av olika danssitlar!

Favorit K-pop koreografi: Getting Closer – Seventeen & FLASH – X1

Rim

Rim är medlem i dansgruppen Starling. Dansgruppen har medverkat i den preliminära tävlingen till ‘K-pop World Festival’ två år i rad. Hon har även deltagit i Nordic K-Pop Showdown i Finland, där hennes grupp tog hem andra plats. K-pop är inte den enda genren Rim dansar till – hon gillar även att dansa till hip-hop, reggaeton och bachata. Hennes favorit K-popgrupper är WJSN och ATEEZ.

Favorit K-pop koreografi: ’HALA HALA’ – ATEEZ

Hadir

Hadir lever för att dansa. Hon dansar främst hip-hop och street, men har även erfarenhet i andra stilar. Under hennes tio år av dansande har hon fått möjligheten att uppträda på olika scener, där en av de är till den preliminära tävlingen till ‘K-Pop World Festival’ i Sverige år 2019.

 

Hon är även medlem till cover dansgruppen Starling och har tävlat både inrikes och utrikes med gruppen. De har bland annat deltagit på ‘Nordic K-pop Showdown’ i Finland, där gruppen kom tvåa. Hennes favoritgrupper är f(x), 2NE1 och BIG BANG.

Favorit K-pop koreografi: odefinerad.

Undrar du något?